Het Goud van Lucardie

De Zaak Akkerman kijkt terug op een plezierige samenwerking met de schrijver Antony Vaandrager bij de totstandkoming van het boek Het Goud van Lucardie. Dit boek is een familiekroniek vanaf 1716 tot nu en beschrijft 21 telgen uit het geslacht Lucardie. Sommigen van hen maakten deel uit van internationale of koloniale oorlogen. Anderen werden vooraanstaande handelaars in goud- en zilverwerk of commissionairs in vlas. Weer anderen werden geconfronteerd met de armoede in ons land rondom 1900 of zochten naar goud aan de andere kant van de wereld. Het geslacht Lucardie bestaat uit vele opvallende mannen en vrouwen, uit pioniers en doorzetters. Antony Vaandrager schrijft in de inleiding: “En tenslotte was daar De Zaak Akkerman die voor mij meer was dan een uitgeverij en die een belangrijke rol speelde in de eindredactie van de tekst en creatief was bij het vinden en plaatsen van foto’s”. Meer informatie over Het Goud van Lucardie is te verkrijgen via info@dezaakakkerman.nl

 

 

Reacties staat uit voor Het Goud van Lucardie

Filed under Boeken en cd's

Comments are closed.