Adrie Hoogendoorn: “Schoonheid van de taal”

Adrie Hoogendoorn: “Bijzonder veel dank voor toezending van de mooie Herbert bundel met jouw prachtige vertalingen. Het is een prachtig boekje geworden. De gedichten ademen een verinnerlijkte sfeer, echt een metaphysical poet. Het zijn gedichten die een ieder aanspreken met gevoel voor de schoonheid van de taal, zoals dat bij de religieuze schilderijen, en vooral de tekeningen, van Rembrandt het geval is als je gevoel hebt voor de schoonheid van het visuele. Ik denk dat er in protestantse kringen extra belangstelling voor is omdat het aansluit bij hun levensvisie. Wellicht is het zinvol om een recensie-exemplaar naar het dagblad Trouw te sturen, en, waarom niet, naar het Nederlands Dagblad. Met name bij de laatste is er een zin voor traditie en geschiedenis, en bij de eerste voor het piëtisme.”

Reacties staat uit voor Adrie Hoogendoorn: “Schoonheid van de taal”

Filed under Herbert op reis

Comments are closed.