Verschenen: Atlas Kralingen, 2,5 km2 geschiedenis

Atlas Kralingen werd geschreven door Arie van der Krogt. De Zaak Akkerman was verantwoordelijk voor de beeldredactie.
Dit boek brengt de ontwikkeling van Kralingen in beeld aan de hand van historische kaarten. Het verhaal begint zo’n twaalfhonderd jaar geleden, toen Kralingen nog niet meer dan een stuk moerasland was. Vandaag de dag is het voor velen een paradijselijke plek. Daartussenin is veel gebeurd: ontginning, turfwinning, inpoldering en – uiteindelijk – verstedelijking.

De Atlas Kralingen maakt al deze processen zichtbaar. Arie van der Krogt vertelt op aanstekelijke wijze het kleurrijke verhaal van ‘ons dorp’ en van de ondernemende mensen die het maakten tot wat het nu is. In 1970 leerde heel Nederland Kralingen kennen door het driedaagse popfestival waar honderdduizend mensen op afkwamen.

Uitgeverij THOTH maakte er een verzorgd, gebonden boekwerk van, met kleurenillustraties, voor  €26,50. Te koop bij de boekhandel.

Reacties staat uit voor Verschenen: Atlas Kralingen, 2,5 km2 geschiedenis

Filed under Boeken en cd's

Comments are closed.